De grootste overdekte markt van het noorden

Arrangementen

Winschoten heeft een unieke ligging aan het water en wil zich graag als ‘recreatieve winkel en waterstad Winschoten’ presenteren. Het centrum van Winschoten is knus en gezellig en wordt door winkelend publiek als ’toeristisch’ en de winkels als ‘exclusief’ ervaren. De Wereldbazar zal enorme aantallen bezoekers aantrekken in het Leisure segment; Mensen die er bewust een dagje op uittrekken als tijdsbesteding.

Dit soort toeristische trekpleisters zijn een interessante bestemming voor touroperators. Deze proberen altijd een dagvullend programma aan te bieden. De omliggende horeca kan meeprofiteren door lunches te verzorgen en samen te werken met touroperators.

Er wordt ingezet op een dagdeel Winschoten in combinatie met een dagdeel Winschoter Wereldbazar; door actief de bezoekersstromen die de Wereldbazar aantrekt ook daadwerkelijk Winschoten in te geleiden middels een routering creëer je een stevig versterkend economisch effect op het koopcentrum.

Toeristisch recreatief combinatie bezoek

Gemeente Oldambt biedt huisvesting aan tal van kunstenaars en een verscheidenheid van culturele activiteiten aan. Door deelarrangementen te organiseren wordt er een spin-off op deze sociale culturele voorzieningen bewerkstelligd. Te denken valt aan een dagdeel kunst, expositie, glasblazerij etc.

Daarnaast zal de overdekte markt een fysiek loket oprichten waar arrangementen geboekt kunnen worden. Deze zal bij de ingang van de overdekte markt gesitueerd worden. Op de site heet dit platform straks loket arrangementen. Hier kunnen horeca, kunst, handel & nijverheid en touroperators elkaar vinden en afspraken maken.

Arrangementen in de vorm van een dagdeel overdekte markt gecombineerd met een dagdeel:

  • Winschoten (Rosarium)
  • Kunstroute
  • Vestingmuseum
  • De Oude Remise,
  • Old Ambt glasblazerij-glasgalerie,
  • Blauwe stad

Deze lijst kan natuurlijk oneindig uitgebreid worden…………………

Kunstenaars
Bent u een kunstenaar en wilt u mee doen aan de kunstroute die uitgezet wordt vanuit de overdekte markt naar Bad Nieuweschans dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of mailen naar arrangementen@dewereldbazar.nl.

De overdekte markt heeft een voetafdruk van circa 21.000 m2, dat zijn heel wat muren waarop geëxposeerd kan worden!

Touroperators
Bent u een (kleine) touroperator en wilt u informatie over kortingen en aanbiedingen voor groepen mensen zodat u uw arrangement aantrekkelijk kunt maken of wilt u informatie over omliggende attracties, bezienswaardigheden of aangesloten horecaondernemers die uw lunch kunnen verzorgen, dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of mailen naar arrangementen@dewereldbazar.nl.

Lunches door omgelegen horeca
Heeft u horeca in de gemeente Oldambt of omstreken en wilt u lunch of diner verzorgen voor een van de arrangementen dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of mailen naar arrangementen@dewereldbazar.nl.

Origineel vervoersmiddel
Heeft u een paardentram of ander origineel vervoer en wilt u mensen van de overdekte markt naar het centrum vervoeren dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of mailen naar arrangementen@dewereldbazar.nl.